tinaoteya

Direktlänk till inlägg 7 februari 2013

When life gives you lemons...

Av Tina Eriksson - 7 februari 2013 17:33

Flera dryga arbetsveckor har passerat och vi har fått anpassa dagarna efter hur många lediga timmar som fanns, världens bästa mamma och pappa har hjälpt till och hundarna har fått mer hjärnngympa än vanligt för att kompensera med kortare promenader. Några dagar av solsken gled in över vår stad men ganska snabbt kom snön och det mulna vädret tillbaka. Roligt nog räckte det med en dryg vecka av sol och värme för att kroppen instinktivt skulle ställa in sig på hundliv som sig bör levas.


Rask har påbörjat inlärning av städning. Han är riktigt duktig men ibland förivrar han sig och kör ett ärovarv med leksaken istället för att lägga den i leksakslådan.. Det är riktigt svårt att hålla skrattet tillbaka och vägleda vänligt men bestämd sådana gånger. Han ser så förbaskat rolig ut den där lilla, alltid bus i blicken och charm så det räcker och blir över.


Idag när vi var ute och gick en promenad började en dam vid en busskur att prata med oss. Hon var så imponerad över Rask, tyckte att han var så lydig och vacker.. föga visste hon att matte hade en boll i fickan när hon febrilt och utan resultat försökte få kontakt med Rask vars blick var fäst på mig.


Jeltsin är och förblir världens sötaste hund! Ledsen Rask, men storebrorn din är helt underbart gullig. Jeltsin är mysigare än någonsin och kommer titt som tätt och lägger huvudet på ens knä för att gosa (gärna efter att han druckit vatten så att skägget är sådär drypande vått). Han har även förträngt alla trick-kommandon och ersatt dom med skäms.. Kanske inte är så konstigt att han gör så, matte belönar nämnligen detta beteende varje gång eftersom hon smälter.

Träningsmässigt har vi hittat bollen från himlariket, en liten knallgrön boll med pipljud som Jeltsin skulle gå över lik för. Visserligen hamnar han lite långt fram i position men det dras naturligt tillbaka på tävling så vi kör vidare på denna belöningsmetod :)


Nu ligger en utslagen Rask vid mina fötter och snarkar, Jeltsin ligger vid dörren och väntar på husse som snart slutar jobbet. Se till att njuta av go dagar som dessa gott folk :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina Eriksson - 28 november 2013 21:49

Det här med att ha hund kan vara otroligt givande och som balsam för själen. Det kan även vara tärande och betungande. Jag har problem att se positivt på livet under vinterhalvåret, får kämpa för att hålla huvudet över ytan emellanåt. Höst för mig är...

Av Tina Eriksson - 26 maj 2013 22:34

Livet har rullat på bra sedan sist jag skrev. Jag och Rask har blivit uttagna till något som kallas ungdomssatsning IPO vilket betyder att vi åker land och rike med ett gäng andra hundgalna ungdomar och får träna inför duktiga instruktörer. Sist var ...

Av Tina Eriksson - 5 april 2013 18:51

Livet är roligt, balansen av gott och ont i livet är sådär skrattretande stämmande. Har man några lite för bra dagar som kan man gott räkna med något bakslag.. det är som om världen blir upp och ner och det blir för mkt av det ena. Påskhelgen ha...

Av Tina Eriksson - 10 mars 2013 21:28

Av Tina Eriksson - 10 mars 2013 20:37

Idag har varit en bra dag.  Den började med en resa till torpet för att möta upp Emelie och Arcas. Vi tog en promenad och sen tränade vi hundarna en del.. blev en liten fotosession med! Så roligt att dessa bröder fungerar så bra ihop fast vi nu bor...

Ovido - Quiz & Flashcards